Складові
- 1 кг м’яса
- 0,5 кг сала
- лавровий лист
- запашний перець (горошком)
- чорний мелений перець
- сіль
Рецепт приготування
М’ясо нарізаємо середніми шматочки. Солимо, перчимо до смаку і добре перемішуємо.
Банки миємо, не стерилізуємо. Залізні кришки миємо, стерилізувати не треба.
Укладаємо на дно по 1-2 лаврових листки, запашний перець, потім нещільно укладаємо м’ясо.
Не докладаємо м’ясо, десь 2-3 сантиметри до краю банки, щоб не витікав вміст.
Для страховки знизу в духовці поставте деко і налийте трохи води.
Банки прикриваємо залізними кришками і поміщаємо їх в холодну духовку.
Розігріваємо духовку до 250 градусів.
Стежимо, коли закипить м’ясо, знижуємо температуру до 150 градусів і тушкуємо його 3 години. М’ясо має тушкуватися.
Поки готується м’ясо, нарізаємо сало на маленькі шматочки, кладемо на сковорідку і витоплюємо жир на малому вогні.
Готове м’ясо, заливаємо зверху витопленим жиром.
Виймаємо банки з духовки і закриваємо, перевертаємо, перевіряємо на герметичність, потім перевертаємо їх назад.
Зберігаємо при кімнатній температурі. Смачного!