Домашня тушонка: м’ясо просто тане в роті

01 серпня 2019 р. 20:02

Дуже ніжне м’ясо. Забери рецепт!

Складові

  • 1 кг м’яса
  • 0,5 кг сала
  • лавровий лист
  • запашний перець (горошком)
  • чорний мелений перець
  • сіль

Рецепт приготування

М’ясо нарізаємо середніми шматочки. Солимо, перчимо до смаку і добре перемішуємо.

Банки миємо, не стерилізуємо. Залізні кришки миємо, стерилізувати не треба.

Укладаємо на дно по 1-2 лаврових листки, запашний перець, потім нещільно укладаємо м’ясо.

Не докладаємо м’ясо, десь 2-3 сантиметри до краю банки, щоб не витікав вміст.

Для страховки знизу в духовці поставте деко і налийте трохи води.

Банки прикриваємо залізними кришками і поміщаємо їх в холодну духовку.

Розігріваємо духовку до 250 градусів.

Стежимо, коли закипить м’ясо, знижуємо температуру до 150 градусів і тушкуємо його 3 години. М’ясо має тушкуватися.

Поки готується м’ясо, нарізаємо сало на маленькі шматочки, кладемо на сковорідку і витоплюємо жир на малому вогні.

Готове м’ясо, заливаємо зверху витопленим жиром.

Виймаємо банки з духовки і закриваємо, перевертаємо, перевіряємо на герметичність, потім перевертаємо їх назад.

Зберігаємо при кімнатній температурі. Смачного!

Джерело

Читайте також