Деруни по-особливому. Покроковий рецепт з фото

11 червня 2021 р. 11:36

ІНГРЕДІЄНТИ

 

  1. Картопля 7 шт.
  2. Цибуля ріпчаста 1 шт.
  3. Печериці свіжі 300 г
  4. Часник 2 зуб.
  5. Сіль за смаком
  6. Перець чорний мелений за смаком
  7. Яйце куряче 1 шт.
  8. Борошно пшеничне 1 ст. л.
  9. Сметана 20% 0.5 скл.
  10. Сир голландський 100 г

Приготування дерунів звична справа для всіх українських господинь. І в більшості випадків, проста повсякденна страва.

Але якщо підійти до приготування з творчим натхненням отримаємо несподівано святковий смаколик, що годиться для прийому гостей. Тож витратимо не багато часу і приготуємо деруни по-особливому.

ПРИГОТУВАННЯ:

Картоплю, пів-цибулини та часничок натерти на тертці для дерунів. Додати сіль, перець, яйце та 1 ст. л. борошна.

Смажити подовгасті, тонкі деруни до золотистого кольору з обох боків.

Печериці або будь-які інші гриби потушкувати з цибулею та спеціями до готовності та перемолоти в комбайні на фарш. Кожен дерун щедро змастити начинкою.

Звернути рулетиком і скласти у посудину для запікання.

Обкласти нарізаними грибочками, полити сметаною та затерти сиром. Покласти в духовку на 40 хв при температурі 180 градусів.

Подавати, поливаючи підливою, що утворилась під час приготування.

Смачного!

Джерело

Читайте також