Чи можна їсти кавуни і дині з тернопільських ринків: результати експертизи

23 липня 2018 р. 08:10

Працівники лабораторії ветсанекспертизи на центральному ринку дослідили зразки кавунів і динь, з різних торгових точок на ринках міста.

Перевірили також баштані, які придбали у місцях стихійної торгівлі. За результатами експертизи, у жодному зразку продукції вміст нітратів не перевищував норму.

У зразку №1, який був придбаний на ринку «Оріон» вміст нітратів - 2,3мг/кг.

У зразку №2, який придбали з машини на несанкціонованому ринку – 5,8 мг/кг.

У зразку №3, який придбали у місці оптової торгівлі на ринку «ВІП-маркет» - 15,2 мг/кг.

У зразку №4, який ми придбали за межами центрального ринку – 3,0 мг/кг.

Тоді як допустима норма до 60 мг/кг.

У динях вміст нітратів також не перевищував норми, у даних зразках коливався від 5,0 до 14,8 мг/кг, при нормі до 90 мг/кг.

азку №2, який придбали з машини на несанкціонованому ринку – 5,8 мг/кг. У зразку №3, який придбали у місці оптової торгівлі на ринку «ВІП-маркет» - 15,2 мг/кг. У зразку №4, який ми придбали за межами центрального ринку – 3,0 мг/кг. Тоді як допустима норма до 60 мг/кг. У динях вміст нітратів також не перевищував норми, у даних зразках коливався від 5,0 до 14,8 мг/кг, при нормі до 90 мг/кг.

Читайте також