Бабуся навчила, як приготувати сало гарячого засолу. Виходить смачний домашній делікатес, спробуйте!

27 жовтня 2018 р. 07:28

Сало за цим рецептом виходить ніжне, слабосолене, тане в роті і дуже ароматне.

Складові:

  1. Вода – 1 л
  2. Свиняче сало з прошарками м’яса – 1 кг
  3. Цибулиння – 3 штуки
  4. Лавровий лист – 2 шт.
  5. Часник – 7 зубців
  6. Сіль – 200 г
  7. Цукор – 2 ст. л.
  8. Перець чорний – за смаком

Приготування:

Наберіть в ємність воду, додайте в неї цукор, сіль, лавровий лист, лушпиння цибулі і ставте варитися. Цибулиння можна додати і більше.

Коли вода закипить, покладіть в неї обмите сало – нехай воно провариться ще 20-30 хвилин.

Зніміть сало з вогню і залиште його на 8-10 годин просочуватися у відварі.

Потім витягніть сало з розсолу і висушіть його. Поки сало сохне від рідини, поріжте часник тонкими пластинками, змішавши потім з меленим чорним перцем.

Обсохле сало виваляйте в суміші часнику і перцю, загорніть його у фольгу і поставте на ніч у морозилку.

Приємного апетиту!

Читайте також