Апельсинова паска – для усіх, хто просив ароматний рецепт паски. Цитрусовий запах та смак пасочки просто неймовірний!

01 травня 2024 р. 12:41

Для усіх, хто просив ароматний рецепт, але без алкоголю – АПЕЛЬСИНОВА ПАСКА

Апельсинова (цитрусова) паска

Нам знадобляться:

 Борошно вищого ґатунку (просіюємо) ~ 650 гр
 Цукор – 150 гр
 Яєчні білки – 2 шт
 Яєчні жовтки – 4 шт
 Вершкове масло розтоплене – 100 гр
 Цедра 1 апельсину
Цедра 1 лимону
 Сік 1.5 великого апельсину (потрібно близько 150 мл)
 Молоко тепле – 100 мл
 Дріжджі свіжі Духмяна Хата – 25 гр
 Родзинки – 200 гр
 Сіль – 0.5 ч.л
 Ваніль

Беремо дріжджі. Я обираю свіжі дріжджі Духмяна Хата – це активні дріжджі, які ідеально справляються з складною випічкою з великим вмістом масла, цукру і сухофруктів. І в попередню ромову пасочку, яка дуже важка по підйомності рекомендую взяти саме Духмяну Хату!
Дріжджі подрібнюємо, додаємо тепле молоко. Ні в якому разі не гаряче! Додаємо пару столових ложок просіяного борошна і столову ложку цукру. Накриваємо і відправляєм в тепле місце підніматись. Опара повинна збільшитись приблизно вдвічі. У мене опара «дозріла» уже за 30 хвилин.

Тим часом, знімаємо цедру з апельсину і лимону. Якщо попередньо їх обдати окропом, то цедра не буде так гірчити і зніматися буде легше. Додаємо до цедри половину цукру і гарненько перетираємо – так наша пасочка буде ще ароматнішою.

З апельсину добуваємо сік.
До цедри додаємо жовтки, ваніль і збиваємо їх до побіління. Білки збиваємо з сіллю і іншою половиною цукру в густу піну.

Беремо борошно, пам‘ятаємо, що не варто брати одразу всю кількість! Додаємо перетерті жовтки, розтоплене масло, опару, апельсиновий сік і починаємо вимішувати до однорідності. Обережно вводимо збиті білки. Ще трішки вимішуємо, щоб наше тісто набуло гладенької текстури, накриваємо і відправляємо на розстойку у тепле місце. Приблизно 1-1.5 години.

Після того, як тісто підійде – обминаємо і ставимо підніматись ще раз. Приблизно годину. Тісто рідке по консистенції, якщо вам складно працювати руками – раджу використовувати силіконову лопатку.
Тим часом запарюємо родзинки. Як розбухнуть – просушуємо і обвалюємо у борошні.

Знову обминаємо наше тісто і вимішуємо у нього родзинки.формуємо пасочки, викладаємо у форми і знову залишаємо підніматись.

Випікаємо при 180 градусах 40 хвилин (до сухого сірника).

Джерело

Читайте також