АНГЛІЙСЬКА КУХНЯ. ГОТУЄМО СМАЧНИЙ І ПРОСТИЙ ПАСТУШИЙ ПИРІГ

19 жовтня 2021 р. 19:27

По суті, пастуший пиріг – це картопляна запіканка з фаршем. Незважаючи на те, що це звична для нас страва, вона вважається традиційною для британської кухні. Сама назва рецепта – «пастуший пиріг » відома з 1877 року, а готувати його неймовірно просто. Усі інгредієнти для нього ви знайдете в холодильнику. Перед тим, як приступити до покрокового рецепта, дам кілька порад щодо приготування, щоб страва вийшла з першого разу.

ЯК ПРИГОТУВАТИ СМАЧНИЙ ПАСТУШИЙ ПИРІГ?

Фарш. Традиційно для пастушого пирога використовують яловичий фарш або з баранини. Але можна експериментувати. Жирніший варіант страви вийде, якщо використовувати свинячий фарш, більш дієтичний із курячим або індичим фаршем. Усе, що потрібно – просто пропустити м’ясо через м’ясорубку. За бажанням можна додати 2-3 зубчики часнику, якщо в результаті хочете отримати легкий часниковий аромат фаршу. Я ж використовував часник, коли обсмажував фарш із цибулею та натирав їм форму для запікання.

Картопля. Ще один основний інгредієнт пастушого пирога – картопля. Мені подобається використовувати кольорову цукристу картоплю, але цілком можна експериментувати і взяти батат або зробити мікс зі звичайної картоплі та батату. Картоплю можна попередньо відварити, очистити від шкірки, пом’яти, додавши яйце та вершкове масло – так зробив я. Також в картопляне пюре можна додавати сир, вершки, молоко й орегано. Головна умова – щоб воно було густим і не розтікалося. Також можна зробити картопляне пюре традиційним способом – очистити картоплю, нарізати довільними шматками, відварити та розім’яти, додавши спеції до смаку.

Спеції та добавки. Сіль і чорний мелений перець – традиційні спеції для пастушого пирога. Я ж вирішив урізноманітнити смак, додавши трохи свіжого чебрецю, коли обсмажував фарш. Також можна експериментувати, додаючи розмарин, орегано, копчену паприку або вустерский соус, той самий, який використовують для заправки салату Цезар.

ЯК ПРИГОТУВАТИ ПАСТУШИЙ ПИРІГ

ІНГРЕДІЄНТИ

АНГЛІЙСЬКА КУХНЯ. ГОТУЄМО СМАЧНИЙ І ПРОСТИЙ ПАСТУШИЙ ПИРІГ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

КРОК 1

Підготуйте всі інгредієнти для приготування пастушого пирога.

КРОК 2

Візьміть 1 кг картоплі та відваріть у мундирі. Потім очистіть від шкірки і відразу зробіть картопляне пюре з 50 г вершкового масла та з 1 яєчним жовтком. Додайте сіль до смаку.

КРОК 3

Очистіть одну цибулину та поріжте дрібними кубиками, потім подрібніть 1 зубчик часнику.

КРОК 4

Обсмажте цибулю та часник на 2 ст. л. соняшникової олії до м'якості.

КРОК 5

Додайте в пательню 500 г фаршу. Смажте на середньому вогні до готовності фаршу, приблизно 5 хвилин.

КРОК 6

Додайте 1 ст. л. томатної пасти і листочки 2 гілочок чебрецю. Посоліть і поперчіть до смаку.

КРОК 7

Натріть зубчиком часнику форму, в якій будете готувати пиріг. Зверху натріть 30 г вершкового масла.

КРОК 8

На дно форми викладіть половину картопляного пюре.

КРОК 9

Зверху викладіть шар із фаршу та розрівняйте. Наверх викладіть пюре, яке залишилося, та рівномірно розподіліть.

КРОК 10

Зверху на картоплю викладіть 30 г вершкового масла. Якщо воно розм'якшене, змастіть ним картоплю, якщо тверде – наріжте кубиками. Запікайте в духовці при 180 градусах 35 хвилин.

Готувати - це просто!

Джерело

 

Читайте також