5 приголомшливих рецептів найсмачніших пампушків до зимових свят

30 грудня 2018 р. 14:20

5 приголомшливих рецептів пампушків.

Дуже смачні пампушки без дріжджів можна зробити як яблучні так і бананові.

на 25- 30 маленьких пампушків нам знадобиться:

  1. 1.5 склянки борошна
  2. 2 ч.л розпушувача
  3. 1/2 ч.л солі
  4. 1/4 ч.л кориці
  5. 1/3 склянки цукру
  6. 1 яйце (розміру L)
  7. 1/2 склянки молока (або вершків)
  8. 1 ч.л екстракт ванілі
  9. 2 ст.л рослинного масла
  10. 1 банан (або 1 яблуко натерте на тертці)

для присипки:

  1. 1/2 склянки цукру
  2. 1 ч.л кориці
  3. олія для смаження

Приготування:

У каструльку з товстим дном наливаємо олію висотою 4 сантиметри.

Ставимо на вогонь і прогріваємо до 180 градусів (якщо немає термометра можна перевірити так: вставляємо в олію дерев’яний шампур і коли по ньому побіжать бульбашки значить олія готова).

Присипка: змішуємо в мисці цукор і корицю.

У мисці змішуємо: просіяне борошно, розпушувач додаємо цукор, сіль і корицю.

В іншій мисці змішуємо молоко, яйце, ваніль і пюре банана (розминаємо виделкою) або натерте на тертці яблуко. З’єднуємо обидві маси до однорідності.

Ложкою для морозива набираємо тісто і обережно опускаємо в. олію Обсмажуємо протягом 4-5 хвилин до золотисто коричневого кольору.

Дістаємо, викладаємо на паперовий рушник щоб прибрати надлишки олії, а потім мачаємо в суміші цукру і кориці.

Сирні пампушки за 5 хвилин

Склад:

  1. 300г сиру (перемолоти 3 рази)
  2. 2 великих яйця
  3. 3 столові ложки цукрової пудри (близько 60г) для тіста + трохи посипати пампухи
  4. 2 склянки * пшеничного борошна (близько 320 г)
  5. щіпка солі
  6. 2 плоских чайних ложок порошку для випічки
  7. 1 чайна ложка лимонного екстракту, або цедра 1 лимону
  8. 1 келих горілки (25 мл, так пампушки вбирають менше жиру)
  9. олія для смаження
  10. * 250 мл склянки

Приготування:

Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Нагрійте олію в низькій та широкій каструлі.

Тим часом, коли олія нагрівається, готуйте тісто для пампушків. Яйця разом з цукром і сиром змішують у однорідну масу, потім додають просіяну муку разом з порошком для випікання та дрібкою солі, постійно перемішуючи. Наприкінці додайте горілку та лимонний екстракт. Змішати.

Тісто виходить досить липким, тому руки намастіть олією і так формуте кульки(наприклад, близько 3-4 см) і кидайте  на гарячу олію. Після смаження заувий жир зберіть серветками. Нарешті, посипте  цукровою пудрою, смачного!

Пампушки(донатси) із заварним кремом і джемом

Складові:

Для пампухів:

  1. 250 гр. пшеничного борошна
  2. 2 столові ложки (30 гр.) Цукрової пудри, плюс ½ склянки (110 гр.) Додатково для покриття
  3. 1 чайна ложка (5 гр.) солі
  4. 2 чайні ложки (10 гр.) сухих дріжджів
  5. 2 яйця
  6. цедра половини лимона
  7. ¼ склянки + 2 чайні ложки (75 мл) теплої води
  8. 65 гр. вершкового масла, м’якого
  9. олія для смаження

Для начинки:

  1. ½ склянки вершків
  2. ¼ склянки молока
  3. Ванільний екстракт – 1 ст.л.
  4. 2 яєчних жовтки
  5. 2 столові ложки цукрової пудри
  6. 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю
  7. ¼ склянки густого джему

Приготування:

Викласти всі інгредієнти для пампухів, крім вершкового масла, в чашу міксера, оснащеного гаком для тіста.

Змішувати на низькій швидкості протягом 4 хвилин, або до еластичного тіста.

Далі під час змішування, додати вершкове масло по шматочках, змішати до однорідної маси, без видимих ​​шматочків масла. Це займе близько 5-8 хвилин.

Почистити боки чаші, накрити плівкою, і відкласти в сторону в тепле місце, щоб дати піднятися в два рази.

У той час як тісто піднімається, зробити начинку. Помістити вершки, молоко і ваніль в невелику каструлю, і підігріти на середньому вогні.

У маленькій мисці, збити разом яєчні жовтки, цукрову пудру і крохмаль. Коли молоко почне пінитись по краях, зняти його з вогню і повільно додаючи збити його з яєчною сумішшю.

Вилити суміш назад в каструлю і поставити на середній вогонь, постійно збиваючи. Готувати поки суміш не закипить і стане дуже густою – близько 3 хвилин.

Після того, як суміш досягне консистенції м’якого вершкового масла, викласти його в миску, накрити кришкою і відкладіть, щоб охолодити повністю.

Коли тісто підніметься, викласти його на добре посипаній борошном поверхні, розкачати тісто в прямокутник, (трохи більше 1 см) товщиною, і вирізати 9 пампушок, використовуючи (5 см) круглу форму.

Помістити донатси на пергаментний папір на аркуші для випічки, накрити плівкою, і відкласти в сторону, щоб дати піднятися ще на 45 хвилин, або до тих пір, поки вони не стануть пухкими.

Коли пампушки закінчили свій другий підйом, помістити 5 см олії у високу каструлю з товстим дном. Нагріти олію на слабкому вогні.

В якості альтернативи, помістити невеликий шматочок тіста в олію, і коли воно почне підніматися до поверхні,олія  набуде потрібної температури.

Смажити пампушки невеликими порціями близько 1 хвилини з кожного боку або поки вони не стануть золотисто-коричневого кольору.

Дістати пампушки на паперовий рушник, і коли вони всі готові, обваляти їх у цукровій пудрі.

Щоб начинити пампушки, змішати охолоджений крем з варенням, потім помістити суміш в кондитерський мішок.

Начинити пампушки кремом. Смачного!

Хорватські пампушки( з картоплею та родзинками)

У Хорватії напередодні Різдва готують дуже цікаві солодощі – картопляні пампушки фрітуль. Крім картоплі в них є родзинки, спеції і міцний алкоголь, що робить їх схожими на традиційні європейські кекси. Фрітулі зазвичай смажать у великій кількості, щоб пригостити друзів і близьких і себе не образити.

Інгредієнти:

  1. 500 г картоплі,
  2. 350-400 г борошна,
  3. 2 ст.л. цукру,
  4. 1 щіпка солі,
  5. 2 ст.л. шеррі або лікеру,
  6. 2 ст.л. темного рому,
  7. 2 ст.л. джину,
  8. 1 ст.л. трояндової води,
  9. 1 щіпка мускатного горіха,
  10. цедра 1 апельсина,
  11. 0,3-0,5 склянки родзинок,
  12. 1 пакет (12 г) активних дріжджів,
  13. 1,5 склянки окропу,
  14. олія для смаження

Посипання для пампушків:

  1. 2 склянки цукрової пудри,
  2. 4 ст.л. кориці

Приготування:

Змішайте три види алкоголю і замочіть в ньому промиті родзинки.

Зваріть картоплю в шкірці, почистіть, поки гаряча, і викладіть на посипаний борошном стіл.

Розімніть картоплю з борошном, злийте алкоголь з родзинок, додайте потроху окропу, всипте дріжджі і замісіть м’яке тісто. Можливо, вам не знадобиться вся вода, а може бути, доведеться додати ще.

Місіть тісто, розтягуючи і складаючи, щоб воно наситилося повітрям.

Додайте сіль, цукор, спеції і родзинки, добре перемішайте і залиште тісто в теплому місці, накривши рушником, на годину.

Розігрійте в каструлі олію для фритюру.

За допомогою двох ложок(або вологих рук) формуйте з тіста кульки, опускайте в киплячу олію по кілька штук за раз і смажте кілька хвилин до золотистого кольору.

Готові фрітулі складають на паперову серветку, а потім обвалюють в суміші цукрової пудри і кориці.

Подавайте паимпушки фрітуль теплими, з несолодким чаєм або кавою.

Приголомшливі пампушки на заварному тісті!

Вам буде потрібно:

  1. Борошно – 5склянок
  2. Дріжджі – 50 г свіжих
  3. Молоко – 2 скл.
  4. Цукор – 1 ч. Л.
  5. Цукрова пудра – 3/4 скл.
  6. Яєчні жовтки – 8 шт.
  7. Яйця – 2 шт.
  8. Масло вершкове (розтоплене) – 120 г
  9. Горілка або ром – 100 мл
  10. сіль щіпка
  11. Цедра одного лимона

Як готувати:

1. Готуємо тісто: дріжджі змішуємо з 3 ст. л. теплого молока і 1 ч. л. цукру. Накриваємо харчовою плівкою, прибираємо в тепле місце на 10-15 хвилин, щоб дріжджі активізувалися.

2. Час, що залишився молоко доводимо до кипіння і прибираємо з вогню. Борошно просіваємо в велику миску і заливаємо киплячим молоком, все перемішуємо, щоб не було грудочок (можна використовувати міксер). Яєчні жовтки збиваємо з цукровою пудрою до світлої густуватої маси. У борошно додаємо дріжджі, яйця, жовтки, цедру лимона, горілку і сіль. Замішуємо тісто близько 15 хвилин.

3. Замішуємо тісто і поступово вливаємо розтоплене масло. Тісто замішуємо руками до тих пір, поки не використовуємо все масло. Накриваємо миску харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на 1,5-2 години, щоб тісто піднялося.

4. Присипаємо робочу поверхню борошном і розгортаємо тісто завтовшки 1-1,5 см. Вирізаємо круги діаметром 5-6 см і знову залишаємо тісто на розстойку приблизно на 1 годину.

5. Смажимо пампушки в олії до золотистого кольору з кожного боку. Пампухи викладаємо на блюдо з серветками, щоб вони ввібрали в себе зайвий жир.

Можна заповнити пампушки джемом за допомогою кондитерського мішка або просто прикрасити цукровою пудрою зверху. Смачного!

за матеріалами

Читайте також